Procesul de achizitie al metalelor pretioase Online de catre RexoMetals

 

Procesul de achizitie a metalelor pretioase la sediul RexoMetals parcurge urmatoarele etape:

 1. Completati si trimiteti „Formularul de Expediere On-line” catre RexoMetals.

 2. RexoMetals va confirma primirea „Formularului de Expediere On-line” numai in cazul completarii complete si corecte a formularului.

 3. Coletul sa fie pregatit conform recomandarilor si trimis prin curierat rapid la sediul RexoMetals.

 4. Receptia coletului se face la sediul nostru (Atentie! Preluam numai colete fara urme de deteriorare si sigilate corespunzator).

 5. Va instiintam asupra receptiei coletului de catre societatea noastra prin SMS, e-mail sau fax.

 6. Continutul coletului se consemneaza dupa deschidere intr-un „Proces Verbal de constatare” si anume: - felul continutului, cantitatea exacta si titlul (carate) estimat al metalului pretios (impuritatile din metal nepretios sau obiectele de carataj inferior sau superior pot influenta shimbari de puritate (carate) si greutate dupa topirea si omogenizarea materialului).

 7. Copia Procesului verbal de constatare a continutului coletului receptionat se va trimite la alegerea dvs. prin e-mail sau fax.

 8. Daca sunteti de acord cu „Procesului Verbal de constatare” dati acceptul formularului de confirmare pentru continuarea procesului de prelucrare.

 9. Dupa depunerea materialului, in laboratorul societatii se vor inlatura toate componentele din metale nepretioase si nemetalice (pietre sintetice, arcuri din inchizatori etc...) si se va pregati materialul pentru topit prin curatare si degresare chimica. *Pietrele pretioase si/sau semipretioase pot suferii avarii in timpul inlaturarii, pentru care nu oferim garantie! Toate componentele inlaturate vor fi depozitate timp de 6 luni, perioada in care pot fi solicitate de Dvs.

 10. Topirea si omogenizarea metalului pretios.

 11. Stabilirea cantitatii de metal pretios si a titlului (carate) acestuia rezultat in urma procesului de topire-omogenizare (impuritatile din metal nepretios sau obiectele de carataj inferior sau superior pot influenta shimbari de puritate (carate) si greutate dupa topirea si omogenizarea materialului) va fi consemnat in „Procesul verbal de topire si analiza”.

 12. Stabilirea valorii metalului pretios rezultat la cursul zilei.


In caz daca va multumeste pretul rezultat puteti opta pentru vanzarea acestuia in momentul comunicarii pretului. Dupa semnarea Contractului de vanzare-cumparare puteti incasa contravaloarea acestuia prin:

 • numerar(pentru persoane juridice conform legislatiei fiscale in vigoare suma max care se poate achita in numerar este 5.000 ron)
 • virament in contul dvs bancar prin O.P. (ordin de plata)
 • CEC sau B.O. (bilet la ordin) emis la momentul tranzactiei, stabilit in Contractul de vanzare-cumparare.

In caz daca optati pentru o vanzare ulterioara puteti opta pentru:

 • retragerea metalului pretios de la sediul societatii (integral sau partial). In acest caz se percepe o taxa de prelucrare si analiza. Materialul prelucrat vi-l putem restitui in urmatoarele moduri:
  • expedierea prin serviciu de curierat rapid dupa emiterea Ordinului de Retragere On-line sau,
  • ridicarea acestuia direct de la sediul RexoMetals pe baza Procesului verbal de predare-primire incheiat la data depunerii.

 • va deschideti un cont de metale pretioase, in care se va tine evidenta cantitatii de materiale detinute de dvs la RexoMetals.
  In cazul in care va deschideti cont de metale pretioase, veti beneficia de urmatoarele servicii:
  • accesarea contului dvs cu ajutorul unei parole
  • tiparirea in orice moment al unui extras de cont in care vor figura toate depunerile de metale pretioase la RexoMetals .
  • vizualizarea valorii metalului existent in cont la cursul din momentul vizualizarii.
  • vizualizarea tuturor tranzactiilor efectuate intre dvs si RexoMetals de la data deschiderii contului pana la acel moment .
  • posibilitatea efectuarii on-line al unui ordin de vanzare al metalelor pretioase depuse deja in cont, in momentul in care considerati ca cursul este cel mai favorabil pentru dvs
  • posibilitatea efectuarii on-line al unui ordin de retragere a metalului pretios depus, integral sau partial. 
   In acest caz puteti opta pentru:
   • expedierea prin serviciu de curierat rapid prin emiterea ordinului de retragere on-line
   • ridicarea acestuia direct de la sediul RexoMetals pe baza Procesului verbal de predare-primire incheiat la data depunerii.

Constituirea contului, toate operatiunile efectuate si depozitarea metalelor pretioase sunt GRATUITE!
Comisioanele bancare si serviciile de curierat vor fi suportate integral de catre dvs.

Copyright © 2009-2016 MetalePretioase