Procesul de cumparare al metalelor pretioase la sediul RexoMetals

Daca ati optat pentru valorificarea metalelor pretioase la sediul RexoMetals se vor parcurge urmatoarele etape:

 1. Va prezentati la sediul RexoMetals cu cantitatea de metale pretioase pe care doriti sa le vindeti. Acesta se va cantarii si se va consemna intr-un „Proces Verbal de predare–primire” cantitatea exacta si titlul (carate) estimat (impuritatile din metal nepretios sau obiectele de carataj inferior sau superior pot influenta shimbari de puritate (carate) si greutate dupa topirea si omogenizarea materialului).
   
 2. Dupa depunerea materialului, in laboratorul societatii se vor inlatura toate componentele din metale nepretioase si nemetalice (pietre sintetice, arcuri din inchizatori etc...) si se va pregati materialul pentru topit prin curatare si degresare chimica. *Pietrele pretioase si/sau semipretioase pot suferii avarii in timpul inlaturarii pentru care nu oferim garantie! Toate componentele inlaturate vor fi depozitate timp de 6 luni, perioada in care pot fi solicitate de Dvs.
   
 3. Topirea si omogenizarea metalului pretios.
   
 4. Stabilirea cantitatii de metal pretios si a titlului (carate) acestuia rezultat in urma procesului de topire-omogenizare si consemnarea acestuia in „Procesul verbal de topire si analiza”.
   
 5. Stabilirea valorii metalului pretios rezultat la cursul zilei si vanzarea acestora in momentul comunicarii pretului dupa semnarea „Contractului de vanzare-cumparare”.
   
 6. In caz daca nu va multumeste pretul rezultat puteti opta pentru o vanzare ulterioara:
  • in acest caz, puteti sa va ridicati metalul pretios de la sediul firmei, in acest caz se percepe o taxa de prelucrare si analiza, sau
  • sa va deschideti un cont de metale pretioase, in care se va tine evidenta cantitatii de materiale detinute de dvs. la firma RexoMetals.

In cazul in care va deschideti cont de metale pretioase, veti beneficia de urmatoarele servicii:

 • accesarea contului dvs cu ajutorul unei parole
 • tiparirea in orice moment al unui extras de cont in care vor figura toate depunerile de metale pretioase la RexoMetals.
 • vizualizarea valorii metalului existent in cont la cursul din momentul vizualizarii.
 • vizualizarea tuturor tranzactiilor efectuate intre dvs si RexoMetals de la data deschiderii contului pana la acel moment.
 • posibilitatea efectuarii on-line al unui ordin de vanzare al metalelor pretioase depuse deja in cont, in momentul in care considerati ca cursul este cel mai favorabil pentru dvs
 • posibilitatea efectuarii on-line al unui ordin de retragere a metalului pretios depus, integral sau partial.

In cazul in care va hotarati sa vindeti materialul, exista 3 variante de a incasa contravaloarea acestuia:

 • numerar (pentru persoane juridice conform legislatiei fiscale in vigoare suma max care se poate achita in numerar este 5.000 ron)
 • virament in contul dvs bancar prin O.P. (ordin de plata)
  CEC sau B.O. (bilet la ordin) emis la momentul tranzactiei, cu termen de plata stabilit in Contractul de vanzare-cumparare.

In cazul in care doriti sa retrageti (integral sau partial) materialul depus se percepe o taxa de prelucrare si analiza si puteti intra in posesia acestuia prin doua metode:

 • expedierea prin serviciu de curierat rapid prin emiterea ordinului de retragere on-line
 • ridicarea acestuia direct de la sediul RexoMetals pe baza Procesului verbal de predare-primire incheiat la data depunerii.
  • Constituirea contului, toate operatiunile efectuate si depozitarea metalelor pretioase sunt GRATUITE!
  • Comisioanele bancare si serviciile de curierat vor fii suportate integral de catre Dvs.
Copyright © 2009-2016 MetalePretioase